Glassartpluslood.nl
home » wie ben ik

Jan ter Haar

 

   

Als docent/consulent schilderen heb ik me de afgelopen 30 jaar verdiept in de materie van het glas-in-lood in de breedste zin en ben bevlogen geraakt door klassiek en modern glas-in-lood en de werking van daglicht daarop. Het wordt dan ook wel genoemd  "schilderen met licht".

 

Het begon met het verzamelen van boeken en werken over glas-in-lood  dat zich uitbreidde tot meer dan 150 boeken over glas-in-lood en ramen van over de hele wereld. In vakanties werden kerken en kathedralen bezocht waar ik de klassieke en ook moderne  glas-in-lood ramen bewonderde en steeds meer gefascineerd raakte door vorm, kleur en licht.

 

Na zelf diverse cursussen te hebben gevolgd, kwam de ervaring in het werk van glazenier met de jaren door het uitvoeren van diverse opdrachten en eigen werk.

 

Na mijn vervroegde pensionering heb ik de zolder uitgebreid tot een volwaardag atelier waar ik prettig kan werken aan het glas-in-lood en het brandschilderen.

 

Door het vele contact met de fa. Jilleba Glas-in-lood atelier te Leiden en de ervaring als docent heb ik ook voor hen de glas-in-lood cursussen verzorgd aan beginnende belangstellenden en geef ik nu in eigen beheer diverse cursussen, trainingen en workshops.

 

 De cursussen en workshops worden gegeven in een royale externe locatie tot oktober 2017 op diverse plekken in de gemeente Katwijk.  Onze huidige locatie is nu in Oegstgeest aan de Endegeesterstraatweg 5

 

Historisch onderzoek naar glas-in-lood is een onderdeel van de passie voor glas-in-lood. Daarover wordt gepubliceerd op de website en onder eigen beheer uitgegeven boekjes. Om de passie voor glas-in-lood uit te dragen verzorg ik ook lezingen en presentatie over diverse glas-in-lood onderwerpen.